Pão de Queijo is een klein broodje die knapperig van buiten is en romig van binnen. Het is een Braziliaanse snack uit de staat Minas Gerais en oorspronkelijk gemaakt met cassavemeel en kaas.

De traditie van het maken van Pão de Queijo gaat terug naar de 18e eeuw toen het nog gebruikelijk was om brood bij een kopje koffie te serveren op de boerderijen in Minas Gerais. Omdat tarwemeel destijds niet gemakkelijk te verkrijgen was, gebruikten de bakkers cassavemeel en boerenkaas om deze gouden, kaasachtige snack te maken. Dit maakte deel uit van het gastronomische erfgoed in Brazilië en is tot op de dag van vandaag nog steeds een nationale voorkeur.

Wist u dat?

De Nederlandse en Braziliaanse tradities voor het maken van kazen zijn al vele eeuwen met elkaar verbonden. In de jaren 1850 huurde een Portugese man, woonachtig in Brazilië, twee Nederlandse technici in op een melkveebedrijf in de regio Santos Dumont, in Minas Gerais, Brazilië. Vanaf dat moment begonnen ze gezamenlijk met het produceren van lokale kaas geïnspireerd op de Edammer kaas of “Queijo Reino” (vertaald in het Portugees).

Ons recept

Het recept voor onze Pão de Queijo is ontstaan ​​uit een combinatie van het Braziliaanse recept met Nederlandse ingrediënten. We kozen ervoor om de beste kazen te gebruiken, waaronder Goudse kaas. Deze rijke en smakelijke kaas geeft het recept een vleugje authenticiteit en delicatesse die de kwaliteit en smaak van de traditionele Pão de Queijo goed benadrukt.

Deze combinatie van kaas, aardappelen en tapiocazetmeel is een groot succes en trekt vooral steeds meer mensen aan omdat ons recept van nature glutenvrij is, wij geen conserveringsmiddelen gebruiken en daarnaast traditioneel huisgemaakt is.

Ingrediënten

Tapiocazetmeel, kaas, aardappel, melk, olie, ei en zout.

Allergie-informatie: bevat melk en ei.